Aktualno v društvu

 • PREDSTAVITEV VAŠIH DOMAČIH JASLIC
  objava: Milena Jurgec
  23. december 2021 - 6. januar 2022

  Literarna skupina katoliško-kulturnega društva »Ivan Šopar« Vojnik vabi

  k sodelovanju predstavitve vaših domačih jaslic na Facebook strani KKD IŠ v sklopu prilagojenega programa Božičnega Vojnika 2021.
  Sodelujete lahko z objavo fotografije vaših domačih jaslic. Fotografiji pripišete lepo misel ali vošilo, ki naj bo avtorsko. V primeru citiranja, prosimo, navedite avtorja.

  Vaš prispevek objavite na Facebook strani Katoliško-kulturno društvo »Ivan Šopar« Vojnik. Tri sodelujoče bomo 7.1.2022 izžrebali in podelili lepe nagrade.

  Veselimo se vsakega vašega prispevka, ki naj bo v skladu z vsebino dela KKD IŠ. V nasprotnem primeru si organizator pridržuje pravico, da prispevka ne objavi.

  K sodelovanju vas vabimo od 23.12.2021 do 6.1.2022.

  Dokument PDF »

 • 3. LITERARNI NATEČAJ »ZAPIŠI BESEDE« - Božična zgodba
  objava: Milena Jurgec

  Literarna skupina katoliško-kulturnega društva »Ivan Šopar« Vojnik razpisuje

  3. literarni natečaj »ZAPIŠI BESEDE - BOŽIČNA ZGODBA«.

  Vsebina zgodbe naj predstavlja božično dogajanje. Lahko je zapis ljudske ali avtorske zgodbe.

  Pogoji za sodelovanje:

  1. zgodba je avtorsko delo ali zapis ljudskega izročila;
  2. avtorska zgodba pred zaključkom natečaja ni bila objavljena;
  3. zgodba mora biti zapisana v slovenskem jeziku;
  4. vsebina ne sme biti žaljiva;
  5. dolžina zgodbe: do 3500 znakov brez presledka;
  6. pisava: calibri (Telo), velikost 12, presledek med vrsticami 1,15;
  7. vsak posameznik sodeluje z eno ali dvema avtorskima zgodbama ali ljudski zgodbi.

  Avtorji bodo razdeljeni v 3 kategorije: do 15 let, od 16 do 25 let in od 26 let naprej.

  Vase delo posljite v Word in PDF programu na naslov: info.ivan.sopar@gmail.com

  Sodelovanje preko elektronske pošte naj vsebuje naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • letnica rojstva,
  • naslov,
  • telefonska številka,
  • šifra.

  Tričlanska komisija bo pregledala zgodbe in jih izbrala za objavo v biltenu. V vsaki kategoriji bo podeljena nagrada. Društvo si pridržuje pravico do izbire zgodb s primerno vsebino ter do spremembe števila nagrad glede na število sodelujočih.
  Avtor se s sodelovanjem na natečaju strinja z javno objavo in javno predstavitvijo božične zgodbe.

  Natečaj začenjamo 3.12.2021 in zaključujemo 8.2.2022.

 • 9. KONCERT MARIJINIH PESMI
  objava: Milena Jurgec

  Katoliško-kulturno društvo »Ivan Šopar« Vojnik vabi

  na 9. KONCERT MARIJINIH PESMI, ki bo v soboto, 13. 10. 2018 po sv. maši, ki bo ob 18. uri v cerkvi Device Marije na Vojniškem hribu. Prijazno vabljeni!

  Dokument PDF »

 • OBVESTILO IN POVABILO OGLEDA 24. GALA KONCERTA RADIA OGNJIŠČE objava: Vida Podergajs
  Oktober 18, 2018 ob 15:00 pm

  KATOLIŠKO KULTURNO DRUŠTVO »IVAN ŠOPAR« VOJNIK ORGANIZIRA OGLED 24. GALA KONCERTA RADIA OGNJIŠČE, KI BO V NEDELJO, 18.11.2018 OB 15.00 URI V CANKARJEVEM DOMU V LJUBLJANI.
  Letošnji gala koncert bo posvečen velikanu narodno-zabavne glasbe Lojzetu Slaku, saj je Slakova glasba glasba slovenske duše in slovenskega srca.

  Cena vstopnice: 15,00 EUR

  Cena avtobusnega prevoza iz Vojnika : 10,00 EUR

  Skupna cena za posameznega udeleženca je 25,00 EUR

  Prijave se bodo pričele zbirati v nedeljo, 14.10.2018 po vsaki maši. Prav tako pa se lahko prijavite tudi gospe Toncki Špes, številka mobilnega telefona 031-540-895. Izkažimo hvaležnost, da imamo Radio Ognjišče, zato iskreno in vljudno vabljeni.

 • Maj 10, 2018 ob 19:00 pm

  Predstavnik moderne, pesnik in pisatelj, kateremu so bile svete tri besede, ki jih je v prozi, poeziji in drugih literarnih delih v »cankarjevem« jeziku čudovito povezal in vpletel v nepozabne zbirke del so: MATI, DOMOVINA IN VERA. Župnik Anton Perger je zbrane nagovoril, da moramo tudi mi v srcu vedno nositi tri »svete« besede.

  Nadaljuj branje »
 • April 5, 2018 ob 19:30 pm

  KATOLIŠKO-KULTURNO DRUŠTVO "IVAN ŠOPAR" VOJNIK vabi v dogovoru z župnijo Vojnik v četrtek, 5. 4. 2018, ob 19.30, v Kulturnem domu Vojnik, na predavanje Miha Kramlija, (terapevta za zdravljenje odvisnosti): Radosti in pasti nove tehnologije.

  Nadaljuj branje »
 • KATOLIŠKO-KULTURNO DRUŠTVO IVAN ŠOPAR VOJNIK vabi na razlicne razstave in prireditve v Domu sv. Jerneja v Vojniku. Vabljeni. Nadaljuj branje »

 • KATOLIŠKO-KULTURNO DRUŠTVO IVAN ŠOPAR VOJNIK in Mešani cerkveni pevski zbor svetega Jerneja Vojnik vabita v soboto, 17. 3. 2018, ob 18.00 uri, NA KONCERT ŠTIRIH ZBOROV »STABAT MATER« v cerkvi svetega Jerneja v Vojniku. Izvajali bodo postne, materinske in Marijine pesmi. Sodelujejo MeCPZ Sveta Trojica, MeCPZ Nova Cerkev, Otroški zbor ''Hozana'' in MeCPZ sv. Jerneja Vojnik... Nadaljuj branje »

 • V CETRTEK 16.11.2017 OB 18,30 V JERNEJEVEM DOMU V VOJNIKU. ( PRI FARNI CERKVI) Predavanje in predstavitev teh dveh dežel bo imel JURE SEŠEK, ki je obe misijonski deželi tudi obiskal. PROSTOVOLJNI PRISPEVKI BODO NAMENJENI ZA MISIJONE,OZ. ZA DOBRODELNE NAMENE V TEH DVEH AFRIŠKIH DRŽAVAH. VABLJENI !

 • V župnijskem domu sv. Jerneja v Vojniku bomo v petek dne 29. septembra 2017 ob 18:00 uri clani TD Vojnik v organizaciji z KS Vojnik, Obcino Vojnik, domoznanskim oddelkom OKC Celje, KKD Ivan Šopar Vojnik, TKD Globoce in galerijo Piros izvedli predavanje in pogovor o vojniški slikarki Doroteji Hauser ob obeležitvi 140. obletnice njenega rojstva. Pred predavanjem bo otvoritev razstave originalnih miniaturnih škarjerezov Doroteje Hauser in grafik po njenih motivih iz zbirke Jožeta Žlavsa iz Globoc...Nadaljuj branje »

 • Tudi v župniji Vojnik že vec let ob koncu pocitnic poteka oratorij. Lahko recemo, da je oratorij odlicna priložnost za medgeneracijo druženje, kljub temu, da je namenjen otrokom. Kljub temu, da sem že v zrelem življenjskem obdobju, sem v letošnjem letu, konec meseca avgusta z veseljem pospremila mojega predšolskega vnuka na obisk oratorijskega dogajanja...Nadaljuj branje »

 • V soboto, 2. aprila, je potekal obcni zbor društva po prvem letu delovanja. Predstavniki sekcij so predstavili letno porocilo o delu, zamenjalo se je nekaj clanov, sprejeli pa so tudi dodatke k imenu, tako, da se sedaj društvo imenuje Katoliško kulturno društvo Ivana Šoparja.

 • Od 7. aprila 2017 je v Domu sv. Jerneja na ogled razstava Pirhi in pisanice-simbol življenja. Na ogled jo je postavilo Turisticno društvo Globoce v sodelovanju s Katoliškim kulturnim društvom Ivana Šoparja.

Plan dela v društvu:

Plan dela Katoliškega društva Ivan Šopar Vojnik v letu 2017:

1. Sodelovanje na zakljucku Božicnega Vojnika – Koncert Tineta Lesjaka in njegovih gostov.

2. V soboto, 11. 3. 2017 - organiziramo predstavo Prilika o izgubljenem sinu v Kulturnem domu Vojnik.

3. Spremenimo ime društva v Katoliško-kulturno društvo Ivan Šopar, saj se veliko ukvarjamo s kulturnimi prireditvami.

4. Za financna sredstva kandidiramo na razpisu Obcine Vojnik.

5. Izdamo vošcilnico z velikonocnim motivom.

6. V petek, 7. 4. 2017 - odprtje razstave pisanic Jelke in Jožeta Žlausa, izdelkov Društva upokojencev Škofja vas in Društva Kmeckih žena Meta. Razstava bo odprta še na veliko soboto, veliko noc in veliki ponedeljek.

7. Sodelujemo: 6. junij - srecanje starejših krajanov (KS Vojnik, Kat. Društvo IŠ, KORK Vojnik, Karitas. Najprej sveta maša, nato srecanje. Dogovorjeno je, da je srecanje v Jernejevem domu.

8. Predavanje o zdravilnih zelišcih (Marjana Plajhner), razstava cvetja (društvo Meta) in razstava Breclovih fotografij s tematiko ''cvetje''.

9. Do jeseni poišcemo najboljšo varianto za oder v Jernejevem domu.

10. Dogovorimo se z Urbanom glede spletne strani župnije in Katoliškega društva Ivan Šopar (sproti objavljati in urediti nekatere podatke.) Vsak po svojih moceh pomaga z vsebino.

11. 17. maja bo po šmarnicah bomo pripravili predavanje p. Gržana.

12. Septembra bo 8. koncert Marijinih pesmi pri devici Mariji.

13. Pripravili in organizirali bomo razlicne prireditve predvsem s prakticno in koristno katoliško vsebino.

14. Sodelovali bomo z vsemi akterji in spodbujevalci kršcanskega življenja v župniji.

15. Sodelovali bomo pri župnijskih prireditvah in z župnijskim pastoralnim svetom.

16. Skrbeli bomo za urejenost in cistost Doma sv. Jerneja

17. Pripravljali bomo dvorano za razlicne dogodke.

18. Izdamo vošcilnice z božicnim motivom.

19. Sodelovali bomo pri Božicnem Vojniku 2017.

20. Poskušali bomo pridobiti nove aktivne clane društva.

Milena Jurgec