MEŠANI CERKVENI PEVSKI ZBOR SV. JERNEJA VOJNIK

MCPZ sv. Jernej Vojnik, že vrsto let deluje pod vodstvom prof. Tomaža Marcica in ob neizmerni podpori g. župnika Antona Pergerja. Zbor sestavlja štirideset pevcev : od tega dvanajst sopranov, deset altov, devet tenorjev in devet basistov. Zbor redno sodeluje pri eni od treh nedeljskih maš. Ceprav zbor po letih clanov ni med najmlajšimi, s svojim petjem navdušuje obiskovalce nedeljskih maš, kot tudi obiskovalce raznih koncertnih nastopov, ki se odvijajo skozi leto. Pevske vaje imajo po navadi ob petkih celo šolsko leto, po potrebi in glede na nastope, pa še kdaj vmes.

fotografija iz cervke: ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V lanskem letu je MCPZ sodeloval še z ostalimi štirimi zbori iz celjske škofije v domu sv. Jožefa v Celju, pri izvedbi » ORATORIJA V CAST BLAŽENEMU ANTONU MARTINU SLOMŠKU«  

Letos pa so v mesecu juniju na povabilo škofa Stanislava Lipovška, s pesmijo pocastili slavje »Telovske procesije«, ki se je po mnogih letih na pobudo škofa obudila in zopet odvijala po celjskih ulicah. V juliju so na povabilo njihove zborovodje, na Ponikvi v cerkvi sv. Martina, združeni z njihovim zborom s petjem sodelovali pri sv. maši, ter tako pocastili in proslavili 25-let duhovništva, srebrnomašnika g. Janeza Lesnike. MCPZ rad sodeluje pri slovesnostih in praznikih v škofiji ali izven, za kar je nagrajen z pohvalami in aplavzom obiskovalcev. Sicer pa je njihov moto »Kdor poje, dvakrat moli » kar g. župnik veckrat pove in vsekakor drži!  

Za zbor Anica Lipicnik in Teja Zorko