Oratorij 2022 - Za Božjo slavo

Oratorij 2022 bo potekal od 16. 8. - 20. 8. 2022 – Župnija Vojnik

Oratorij je namenjen otrokom, ki že obiskujejo osnovno šolo. Lahko se ga udeležijo tudi predšolski otroci, rojeni leta 2017, če je na Oratoriju prisoten tudi kdo od starejših sester, bratov ali staršev.

Otroke prijavite najkasneje do 1. 8. 2022. Z izpolnjeno spletno prijavnico je vaš otrok prijavljen na oratorij. Število sprejetih prijav bomo prilagodili glede na število razpoložljivih animatorjev. Ko bodo vsa mesta zapolnjena, bomo zaprli spletno prijavo. V primeru, da bi želeli prijaviti več otrok, za vsakega otroka posebej izpolnite prijavnico.

Priporočen dar na otroka (majica, topel obrok in drug material) je 25 €. Veseli pa bomo, če nas podprete s prostovoljnim prispevkom.

Oratorij bo potekal v starem župnišču in v okolici cerkve sv. Jerneja v Vojniku. Varstvo otrok bo organizirano vsak dan (ponedeljek-petek) od 7. ure zjutraj do 15. ure popoldne.

En dan v tednu so predvidene vodne igre. O tem boste starši pravočasno obveščeni. Kadar imate čas, nas lahko obiščete in se nam pridružite na Oratoriju. Dobrodošla je tudi vsaka vaša "sladka" podpora.

Fotografije vsakega oratorijskega dne pa si bo možno pogledati na Facebook strani Oratorij Vojnik.

Za vse dodatne informacije pokličite Klaro Podergajs (051/239-127) ali gospoda župnika (051/354-275). Lahko pa nam tudi pišete na animatorji.vojnik@gmail.com ali napišete zasebno sporočilo na Facebook stran Oratorij Vojnik.

PRIJAVNICA...Kako poteka oratorij?

Torek-sobota
7.45    ZBIRANJE
8.00    SVETA MAŠA
8.45    DVIG ZASTAVE, HIMNA
9.00    ZGODBA
9.20    KATEHEZE
10.30    MALICA
11.30    DELAVNICE
13.00    POPOLDANSKE IGRE
14.00    SPUST ZASTAVE, ZAKLJUČEK


PRIJAVNICA...

 

Oratorij v Župniji Vojnik

Kakšen je namen oratorija?

Oratorij - to so dnevi veselja, razgibanih dejavnosti, pesmi, igre in tudi krščanskega življenja. Štirje temeljni elementi so izraženi v besedah: šola, dvoričce, dom in župnija. Oratorij je šola, ker nas lahko nauči marsikaj za življenje; je dvorišče, kjer se srečujemo v veselju in razigranosti; je dom, ki sprejema vsakega; in koncno, oratorij je župnija, ki uvaja v življenje vere. Za otroke je to dobrodošla sprememba v počitniškem času, za animatorje izziv, da zaslutijo vrednoto zastonjskega darovanja, da vzljubijo mlajše sokrajane; vsi pa se navadijo skupinskega dela in koristno preživijo del počitnic.